SRBIJA SAVLADALA FRANCUZE ZA ČETVRTFINALE

(10.1.2024) – Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto je bila bolja od selekcije Francuske rezultatom 14:10.

Krenula je Srbija dobro, konstantno imala prednost od dva gola u prvoj deonici, ali je onda usledio veliki pad. Francuska je zategla odbranu i iskoristila nekoliko ofanzivnih grešaka naših vaterpolista, te je usledio preokret već do sredine druge deonice (5:4 i 6:5). To je potrajalo do poslednje sekunde prvog poluvremena, kada je Dušan Mandić pokazao svoju veličinu. Pogodio je za izjednačenje na 6:6 i najavio rapsodiju Srbije u drugom poluvremenu.

Kada je nastavljen meč, u prva dva napada Srbija je dala dva gola i Francuzi su u neverici gledali kako su od svog vođstva došli do dva gola minusa. Srbija je pojačala i odbranu, Branislav Mitrović se dodatno razbranio i pre ulaska u poslednjih osam minuta bilo je 9:7. Tek tada Srbija dodaje gas. Na krilima Dušana Mandića i Nikole Jakšića pravi novu seriju i dolazi do nedostižnih pet golova prednosti. Bilo je 13:8, pa 14:9 i Francuzima je bio potpuno slomljenog duh i svaki otpor.