BELGIJA SE VRAĆA U IGRU

(22.6.2024) – Belgijanci su u Kelnu uz dosta muke slomili otpor silno motivisanih Rumuna sa 2:0.

Posle samo 73 sekunde zagradio se Lukaku, poslao loptu Juriju Tilemansu, a vezista Aston Vile je šutirao bez oklevanja za brzo vođstvo protiv Rumunije.

Umalo da Rumunija ekspresno uzvrati udarac! Težište igre preselilo se na polovinu favorita, a Razvan Marin je u prepoznatljivom maniru uputio centaršut. Radu Dragušin je nadskočio čuvare i loptu zahvatio glavom. Već je viđena u mreži, ali na kraju je hitrom reakcijom Kastels loptu poslao preko prečke u korner.

Najveći baksuz šampionata je Lukaku. Treći put na šampionatu je dao gol, ali i ovog puta pogodak je poništen zbog ofsjad pozicije. Pokušao je i minut kasnije iz okreta, sa pet metara udaljenosti, ali Nica je još jednom briljirao.

Sa druge strane Denis Man se našao u obećavajućoj prilici u 67. minutu, ali nije se snašao u situaciji “jedan na jedan” sa Kastelsom.

Pitanje pobednika rešeno je u 80. minutu susreta! Kastels je ispucao loptu od svog do protivničkog kaznenog prostora, a Kevin De Brujne je umakao čuvarima i potom zatresao mrežu žutih.

Posle dva kola svi imaju po 3 boda, Rumunija sa gol razlikom 3:2, Belgija 2:1, Slovačka 2:2 i Ukrajina 2:4.

U trećem kolu se sastaju Ukrajina – Belgija i Slovačka – Rumunija.