BIŠEVAC POVEZUJE ZLATIBOR I LION

(9.4.2024) – Za fudbal nema granice. Milan Biševac, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je kasnije ostavio dubok trag u francuskom fudbalu, ugostio je mlade fudbalere iz Zlatibora i delegaciju ove opštine u Lionu.
Mlada ekipa iz Srbije odmerila je snage u prijateljskom duelu protiv vršnjaka iz Olimpika.
Ispred opštine Čajetina u Lionu su boravili Vladimir Živanović (direktor Turističke organizacije Zlatibor) i Nikola Novaković (direktor Turističko rekreativnog centra Zlatibor). Oni su imali i prijem kod vlasnika Liona Džona Tekstora.
Imali smo sjajan doček. Klinci su oduševljeni kako je sve prošlo. Biševac je pokazao da je uz to što je bio sjajan fudbaler i veliki čovek. Veoma je cenjen gde god se pojavi. Jedva čekamo neku novu saradnju, a tokom leta će mladi fudbaleri iz regiona uživati na kampu na Zlatiboru koji će on organizovati sa svojim saradnicima – poručio je Nikola Novaković, direktor TRK Zlatibor.
Milan Biševac je u Francuskoj igrao od 2007. do 2018. godine. Nosio je dresove Lansa, Valensija, Pari ser Žermena, Olimpik Liona i Meca. Za Valensijan je odigrao čak 100 mečeva a za Lion 76. Živi na relaciji Francuska – Srbija a već treću godinu zaredom, organizuje svoj fudbalski kamp na Zlatiboru  Foot Elite camp.
Po povratku iz Francuske, Biševac je posetio Čajetinu i predsedniku opštine Milanu Stamatoviću uručio je dres PSŽ. Ove godine kamp počinje osmog jula, a na njemu će učestvovati mladi fudbaleri iz Srbije i zemalja okruženja.
FOTO – PRIVATNA ARHIVA