SRBIJA GAZI KA PLEJ- OFU

(9.4.2024) – Srbija gazi na nikad jačem turniru Prve grupe Evro-afričke zone! Pred Bili Džin King kup reprezentacijom Srbije pala je i Grčka – 2:0.

Aleksandra Krunić nastavlja sa briljantnim partijama u dresu sa državnim grbom. Donela je novu prednost Bili Džin King kup reprezentaciji Srbije. Ekspresno je deklasirala Despinu Papamihail, 235. na svetu, za samo 62 minuta – 6:0, 6:2.

“Na redu su Šveđanke. Nisam ih gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo. Prošli Bili Džin King kup su Šveđanke bile solidne, i njihova druga tabla, jako su nas namučile i na kraju dobile. Treba ići dan po dna, poen, po poen, set po set. Meni nije bitno protiv koga igramo”, poručila je Aleksandra Krunić.

U drugom singlu Mia Ristić se sudarila sa Valentini Gramatikopulo, 206. igračicom sveta i trijumfovala je posle preokreta. Grkinji je pripao prvi set, Mii, posle velike borbe drugi, a zatim je deklasirala rivalku u odlučujućem periodu igre – 2:6, 6:4, 6:1. Meč je trajao skoro duplo duže od Aleksandrinog, dva sata i 10 minuta.

Iznenađenje je bilo to što u singlovima Grčke nije bilo Marije Sakari, koja je najnovijoj VTA listi 6. igračica sveta, ali očigledno nije bila spremna da zaigra protiv Srbije. Ali, to nije problem Srbije, koja ukoliko dubl Lola Radivojević-Nina Stojanović dobije duel sa Papamihail i Sakari, Srbija skoro izvesno ima u džepu plasman u plej-of pred duel sa Švedskom.

FOTO: TSS