BORBENI “ORLOVI” ZAVRŠILI UČEŠĆE NA EURU, REMI ENGLESKE I SLOVENIJE

(25.6.2024) – Fudbaleri Srbije završili su učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, nakon remija protiv danske 0:0.

“Orlovi” su u prvom poluvremenu bili bez ideje i bezopasni, da nijedan udarac nije završio u okviru gola Danaca, a u nastavku igre Piksi je odlučio da krene ofanzivnije i na teren pošalje Jovića i Tadića. Izmene selektroa Stojkovića unele su svežu krv u igru, bili smo sve bliže golu Danske, pa je u 53. minutu Jović postigao pogodak, koji je odmah poništen zbog ofsajda.

Tadić je odlično poslao pas u prostor za Jovića, koji se nalazio u ofsajd poziciji, uspeo da se izbori za poziciju i uz pomoć Andersena pogodio gol, međutim, zbog gore navedenog razloga gol je poništen

Konsolidovali su se Danci ponovo, a u 64. minutu zapretili preko Vestegora, koji se našao sam u šesnaestercu i glavom šutirao iznad prečke, ali bez promene rezultata. Rešio je naš selektor da krene sve ili ništa, pa je ubacio Vlahovića i Mladenovića, koji su pokušali da pomognu saigračima da se konačno postiže pogodak.

U 81. minutu je Mitrović imao priliku, ali utisak je da je mogao bolje da reaguje. Samo koji minut kasnije je opet napadač Al Hilala bio u centru pažnje, kada je oboren uz krajnje nesportski udarac od strane Andersena, ali sudija ni ovoga puta nije pokazao na belu tačku.

U trenucima kada je nadoknada već odmakla, najbolja prilika za Srbiju. Rezervista SMS dobio je kao na tacni “serviranu” povratnu loptu, ostao sam na šutu, ali njegov udarac je prilično lako zaustavio Kasper Šmajhel i “odsvirao” kraj.

U drugom meču naše grupe selekcije Engleske i Slovenije odigrale su 0:0

FOTO: FSS