BORKOVIĆ S HONDOM I NOVIM TIMOM U TCR EVROPE

(26.3.2024) – Najbolji srpski automobilista i trostruki šampion Evrope Dušan Borković predstavlja Srbiju na TCR svetskoj rang listi, vozeći se po kalendaru TCR Europe. Borković će se takmičiti u legendarnom automobilu Honda Civic Tipe R TCR FL5, pod svojim prepoznatljivim brojem 62, udruživši snage sa timskim kolegom Felipeom Fernandesom Gilom.

U partnerstvu sa novom španskom elektranom, GOAT Racing timom, u saradnji sa JAS Motorsportom, Borković dobija tehničku podršku bez premca od renomiranih proizvođača Honde Civic Tipe R TCR, obećavajući uzbudljivu sezonu pred nama.

Кao jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju, Borković se sprema da u ime svoje zemlje i partnera donese još jednu uzbudljivu trkačku sezonu. Kao i svake prethodne godine, gledaoci će imati priliku da prate direktne prenose trka na Televiziji Srbije uz razgranatu TV mrežu TCR. Prvi trkački vikend biće održan u Italiji 19./21. aprila na stazi Valelunga.

„Veoma sam srećan što sam ove godine dobio poziv od GOAT Racing tima i J.A.S motorsporta da vozim u TCR Europe. Uvek je zadovoljstvo vratiti se u TCR porodicu. Spremni smo da se suočimo sa svim izazovima koje nova sezona donosi. doneće i uz podršku mog tima predstavljati svoju zemlju u najboljem svetlu na ovako velikoj svetskoj platformi“, rekao je Borković.

Novi tim sa sedištem u Barseloni osnovao je kandidat za TCR Ruben Fernandez Gil. Pepe Oriola, veoma iskusan touring trkač poznat po pobedi na inauguracionom šampionatu TCR Južne Amerike 2021. vozeći Civic Tipe R FК7, i pobedom na FIA Svetskom šampionatu turing automobila, VTCR i TCR Europe, preuzima ulogu menadžera tima.

„Neverovatno sam uzbuđen zbog sezone koja je pred nama. Naš tim GOAT Racing neumorno je radio na pripremama za izazove koji su pred nama, i ne mogu da budem ponosniji na posvećenost i stručnost koju oni donose za sto. Sa Dušanom Borkovićem Za volanom imamo obećavajuću kombinaciju veštine i odlučnosti. Zajedno možemo da napravimo značajan uticaj u TCR Europe. Borkovićev rekord govori sam za sebe, a uveren sam da ćemo uz njegov talenat i naš zajednički trud postići izvanredne rezultate. rezultati“, rekao je Pepe Oriola.