NEDOVIĆ POSLE MEGE: “ZAVRŠIO SAM SA REPREZENTACIJOM”

(26.3.2024) – Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, izjavio je posle duela sa Megom da je njegova reprezentativna karijera završena.

Kako je istakao posle poraza u 24. kolu ABA lige (89:83), prvom u istoriji u duelima sa Megom, tu odluku je doneo još prošlog leta. Tada je Nedović iznenada obavestio selektora Svetislava Pešića da neće biti deo tima koji će igrati na Mudnobasketu po povratku sa “Akropolis kupa” koji se igrao u Atini.

Kako je sada objasnio, razlog je bilo njegovo telo koje više ne može da izdrži paralelne obaveze koje podrazumevaju klupska i reprezentativna košarka.

“Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor. Ako ću deo tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi”, rekao je Nedović.