BORKOVIĆ STARTUJE PRVI U VALELUNGI U NEDELJU

(14.04.2024.) – Trkom na stazi Valelunga u Italiji, ovog vikenda počinje nova sezona u TCR Evropa šampionatu, gde vozi i naš as, Dušan Borković. U novom timu “GOAT racing” i u novom automobilu Honda sivik, koji do sada nije vozio, Borković je na kvalifikacijama zabeležio 10. poziciju.To mesto mu donosi prvo startno mesto na drugoj trci vikenda u nedelju. U principu to je jedina dobra stvar u danu promenljivih vremenskih uslova tokom treninga i kvalifikacija. Takvi uslovi nisu pomogli Borkovići, jer u nedostatku predsezonski testova bilo je malo vremena za upoznavanje s novim automobilom.

Sve do druge faze kvalifikacija situacija je bila prilično dobra za Borkovića, pošto je prvi deo eliminacija završio na šestom mestu. Odmah po startu drugog dela napravio je u dva kruga vremena za prvo i drugo mesto, ali su senzori prekoračenja granica staze automatski obrisali vremena. S potrošenim gumama i u nedostatku vremena za odlazak po novi set guma, Borković je uspeo da napravi još samo jedan krug, dovoljan za to 10. mesto i inverzni start sa čela karavana u nedelju, dok će u subotu krenuti sa pozicije 10. Šteta, jer je Borković pokazao dobru brzinu, a Interesantno je da je taj jedan krug bio gotovo sekundu sporiji od njegovog najboljeg vremena.

Start subotnje trke zakazan je za 18.05 časova, uz direktan televizijski prenos na RTS 2. Na istom kanalu biće prenos i druge trke, u nedelju od 15:15 časova.