POLOVIČAN UČINAK NAŠIH NA EP U BOKSU

(19.04.2024.) – Drugog dan takmičenja na Evropskom prvenstvu za seniorke i seniore u boksu, koje se održava u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, Srbija je zabeležila jednu pobedu i jedan poraz.

Srpski reprezentativac u kategoriji do 75 kg, Almir Memić, zabeležio je briljantnu pobedu nad predstavnikom Izraela Arnonom Džonatanom. Ovom pobedom sjajni srpski bokser plasirao se u četvrtfinale gde će se boriti za pobedu koja mu donosi sigurnu bronzu. Naredni protivnik Memiću biće Belgijanac Šriri Hamza.

Prvi meč je uvek najteži, treba mi vremena da se naviknem na samo takmičenje. Spreman sam u potpunosti što se moglo i primetiti u borbi. Protivnik je bio dosta jak, u prvoj rundi sam se upoznao sa njegovim stilovima i kasnije sam ga pobedio prekidom u trećoj rudni. Imao sam dosta grešaka, ali na greškama se uči i neće i biti u narednim mečevima. Smatram da je vrhunac moje pobede odlična forma i idem ka tome da postignem najbolji rezultat na ovom Evropskom prvenstvu“ – rekao je Memić.

Drugi srpski predstavnik dana, mladi Stefan Camović, koje je prvog dana izvojevao sjajnu pobedu, ovaj put zaustavljen je od Francuza Lounesa Harmauia u kategoriji do 60kg.

Trećeg dana takmičenja (20. aprila) na seniorskom šampionatu Starog kontinenta od predstavnika Srbije u ring će ući (u prvoj sesiji, drugi meč od 15:00 časova) Rastko Simić u kategoriji do 80 kg gde će mu protivnik biti Estonac Anton Vinogradov. U kategoriji do 54 kg srpski reprezentativac Tamir Galanov boriće se u drugoj sesiji drugi meč po redu od 17:54 protiv Gruzijca Ajvazjana Gora. Nakon ovog meča u ring će ući i mladi srpski šampion Jovan Nikolić u kategoriji do 71kg i boriće se protiv Grka Karaitisa Hristosa. Deveti meč druge sesije rezervisan je za sudar srpskog teškaša (92+ kg) Dušana Veletića protiv Grka Rouliasa Stilianosa.

Od 18. do 28. aprila 2024. svoju šansu za medalju u ringovima pod svodovima ove legendarne sportske dvorane traže 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta. Beograd je domaćin ovog istorijskog šampionata „Starog kontinenta“, 45. po redu za muškarce i 14. za žene u kome će biti podeljen nagradni fond osvajačima medalja u iznosu od milion dolara po prvi put u istoriji evropskih boks prvenstava.

Foto: BSS