BREGAR OBJAVIO SPISAK ZA DVOMEČ SA TURSKOM

(27.3.2023) – U okviru EHF nedelje nacionalnih timova, najbolje srpske rukometašice očekuje dvomeč sa Turskom koji će odlučiti koja od dve nacije će zaigrati na Svetskom prvenstvu koje organizuju Danska, Norveška i Švedska u novembru i decembru 2023. godine.

Za StoiljkovićLiščevićLavkoRadojević i Graovac ovo može biti ”poslednji ples” s obzirom da već neko vreme najavljuju oproštaj od nacionalnog dresa. 

Sama činjenica da se devojke koje su toliko toga dale ženskoj seniorskoj repreznetaciji Srbije odlučile da pomognu mladim devojkama da stignu do svetske rukometne smotre, govori o kakvim se ljudskim veličinama radi. 

Zbog te činjenice, dodatni emotivni naboj stvara se pred dvomeč sa Turkinjama, posebno za revanš utakmicu u Beogradu, koja će zasigurno biti spektakl.

Selektor najboljih srpskih rukometapica, Uroš Bregar, odlučio se za sledeći sastav za duel u Turskoj 7. aprila i Srbiji pet dana kasnije:

Golmani: Kristina Graovac, Jovana Risović, Jovana Vasiljković

Pivoti: Katarina Bojičić, Jovana Milojević

Bekovi: Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Tamara Radojević, Anđela Janjušević, Jovana Kovačević, Dunja Tabak, Una Obrenović, Teodora Majkić, Aleksandra Vasić, Marija Laništanin (Agbaba), Milica Ignjatović

Krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Zoe Petrović, Ana Kojić, Nataša Lovrić, Anja Vujnović

Okupljanje je zakazano za nedelju, drugi april, do 18 časova u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, ali se očekuje da sastav bude kompletan dan posle, zbog klupskih obaveza srpskih reprezentativki. 

IZVOR/FOTO RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE