BUKARI ZA NADU GANE ALI JE PORTUGAL IPAK TRIJUMFOVAO

Kakav meč smo gledali u Dohi! Pravi rolekoster! Od neverovatno dosadne utakmice do potpunog ludila u samoj završnici i slavlja Portugala nad Ganom – 3:2!

Dosta slab fudbal smo gledali u prvih 65 minuta ovog susreta, kao što rekosmo i u naslovu. Niti je Portugal opravdao ulogu favorita, niti se Gana pokazala kao tako lak orah.

Istina jeste da su izabranici Fernanda Santoša držali loptu u nogama. Kružili su, tražili način da slome bedem Gane, ali je falilo maltene – svega.

Nije bilo kreacije Bruna Fernandeša i Žoaa Feliksa. Barem ne konkrentne. Kristijano Ronaldo je dosta solirao i bespotrebno pokušavao da sam probije čvrst otpor Gane.

Istina je da je sada već bivši igrač Mančester junajteda zatresao mrežu u 31. minutu utakmice koji mu je poništen. Sviran je opravdan faul, iako se Ronaldo teatralno bunio u njegovom stilu.

I taman kada je pretilo da ćemo nastaviti da trošimo vreme na još jedan meč bez golova usledila je prava ludnica! Portugal je prvi stigao do gola baš u tom 65. minutu.

Faul u kaznenom prostoru je napravio Mohamed Salisu nad Kristijanom Ronaldom. Čini se da je bio dosta slab kontakt za najstrožu kaznu, međutim tako nije mislio i američki arbitar rođen u Maroku, Ismael Eiftak. Lako je pokazao na jedanaesterac koji je Ronaldo pretvorio u 118. gol u reprezentativnoj karijeri.

Pokazala se Gana potom kao veoma tvrd orah. Nisu pali izabranici Ota Ada. Naprotiv, krenuli su napred i to im se isplatilo samo osam minuta kasnije!

Ove sezone fantastični Mohamed Kudus je probio po levoj strani, centrirao na peterac, a tamo se našao kapiten i najiskusniji igrač Gane – Andre Aju koji je izjednačio.

Krenula je Gana na gol Portugala još agresivnije. Svesna da ima momentum na svojoj strani. Ali, umesto toga je do novog gola stigao – Portugal.

Počeo je Bruno Fernandeš da prosipa magiju po stadionu “947” i sjajno je pronašao Žoaa Feliksa. A 127.000.000 evra svojevremeno plaćeni fudbaler je pokazao deo talenta i doneo prednost svojoj ekipi.

Sada je Portugal jurnuo ka golu rivala. Iskoristili su “moreplovci” novu grešku odbrane Gane. Sevnula je situacija četiri na četiri, a Bruno Fernandeš je ponovo sjajno rezonovao i našao je rezervistu Rafaela Leaa na levoj strani koji je rutinski postigao novi gol.

Rekli smo već da je Gana pokazala danas da je tvrd orah. Oslikalo se to u nastavku susreta kada je afrička selekcija osvetlala obraz. Ovoga puta na pogon igrača Crvene zvezde – Osmana Bukarija.

Ponovo je bila preslikana situacija kao i kod prvog gola Gane. Samo je sada Abdul Rahman Baba iskoristio grešku Žoaa Kansela da pronađe Bukarija koji je glavom na drugoj stativi smanjio prednost Portugala.

Mogla je Gana bukvalno u poslednjem napadu i do boda kada je golman Diogo Košta bio veoma neoprezan i nije video Injakija Vilijamsa sa leđa. Na sreću Portugalaca, napadač Atletik Bilbaa se okliznuo u odsutnom trenutku i propala je šansa za još jedan gol…

IZVOR: MERIDIANBETSPORT