CAS OSTAVIO KOLUBARU U SUPERLIGI SRBIJE

(21.7.2023) – Sud za sportsku arbitražu preinačio je odluku organa Fudbalskog saveza Srbije o oduzimanju devet bodova Kolubari. Lazarevčani su kažnjeni sa minus šest bodova i praktično su ostali u superligaškom društvu

Odluka je izvršna i biće sprovedena bez odlaganja.

Obrazloženje se očekuje u narednim mesecima, tekst izreke dostavljen je jutros stranama u sporu.

U kratkoj izreci, potpisanoj od predsednika Veća, Žordi Lopeza Bateta, stoji da se Kolubara kažnjava sa minus šest bodova, zbog utakmice sa Spartak Ždrepčevom krvi, odigranom prvog maja. Lazarevčani su oslobođeni odgovornosti u meču sa Mladošću GAT.

Odluka je doneta u skladu sa članom 83 Disciplinskog pravilnika FSS, u vezi člana 27 istog dokumenta.

Lazarevčani su obezbedili opstanak, odluka Sportskog suda smestila je Kolubaru u baraž zonu. Izvesno je da baraža neće biti, a kako će zamršen čvor biti i odrešen, ostaje da se vidi u narednim satima.

U opticaju su dva modela – sa 16 i 17 klubova.

Realno je da naredne sezone liga broji 17 klubova, jer ako eventualno bude izbačen Radnik iz Surdulice, kao najslabije rangiran, on će se sa pravom žaliti i blokirati celu ligu.

Srpska kuća fudbala, na sednici Izvršnog odbora, zakazanoj za danas od 14 časova, treba da donese odluku o sistemu takmičenja i sastavu lige za narednu sezonu.

IZVOR – SPORT KLUB