ČERNE POBEDNIK TRKE “BEOGRAD – BANJALUKA”

(23.4.2023) – Biciklista ekipe Meblo Jogi Gregor Matija Černe pobednik je 17. izdanja trke „Beograd – Banjaluka“. Njemu je za ukupnu pobedu bila dovoljna i druga pozicija na poslednjoj deonici koja je vožena od Novog Grada do Banjaluke, a ovaj biciklista je ujedno poneo i crvenu majicu za najboljeg sprintera ovogodišnjeg izdanja. Slovenački tim odradio je sjajan
posao u poslednjoj etapi, pa je Černe preoteo majicu članu Mazovšea Eduardu Mihaelu Grosu koji je drugi, dok je treći u generalnom plasman Bartoš Rudik iz Vostera.

Prvi na cilj u Banjaluci stigao je Kristijan Hočevar iz Adrije kome je pehar
uručio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, ispred Černea i Rudika. Plava majica za najboljeg brdskog vozača ostala je u vlasništvu Jake Primožiča iz Hrinkova, a najuspješniji mladi vozač je biciklista Bardijanija Lorenco Konforti, kojem je belu majicu uručila ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja pohvalio je sve službe, naročito policiju Srbije i Srpske, te medicinsko osoblje trke, ali i zaposlene u bolnicama u Prijedoru, Laktašima i Banjalci koji su juče pravovremeno reagovali i zbrinuli sve povređene u velikom padu više biciklista.

-Srećan sam to je na kraju sve dobro završilo, poželeo bih brz oporavak najboljem biciklisti BiH Vedadu Kariću koji je najgore prošao, ali se
oporavlja i sve bi trebalo da bude u redu. Nadam se da ćemo ga gledati i iduće godine na našoj trci. Izuzimajući taj incident, sve je proteklo u najboljem redu i zaista sam ponosan na činjenicu da smo okupili neke od najboljih ekipa sveta, te takmičare iz 30 zemalja, koji su za četiri dana prevezli oko 600 kilometara – rekao je Kuvalja.

FOTO – TRKA BEOGRAD/BANJALUKA