ČUKARIČKI MALO ISKUSNIJI ČEKA DUEL SA GENKOM

(4.10.2023) – Ekspedicija Čukaričkog doputovala je u Leskovac, kako bi se adaptirala na uslove travnate podloge stadiona “Dubočice“.

Ekipa Igora Matića, u četvrtak od 21 čas, ukrstiće koplja sa belgijskim Genkom. Uloga favorita se ne dovodi u pitanja, bez dileme pripada gostima, koji ne kriju ambicioznost i ulažu nadu u visoka dostignuća, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Čukarički je odlučan u nameri da doprinese UEFA koeficijentu srpskog fudbala, a činjenica da su lekcije iz kvalifikacionoih poraza od Olimpijakosa i minulih godina od TventeaHamarbija Moldea makar dobro proučene, ohrabrujući je faktor za Matića i stručni štab. Svedok iznetoj tvrdnji jeste utakmica protiv mađarskog giganta, Ferencvaroša, u kojoj su belo-crni po prvi put demonstrirali prvenstveno odvažnost, a potom pozitivnu dozu sportske drskosti i igračkog umeća. Uprkos porazu pokazani su zubi i nagoveštaj da će beogradski tim biti tvrd orah za svakog rivala iz grupe.

-Iako sam već dugo u Čukaričkom, uvek ima nekih novih ciljeva koje postavim ispred sebe. Prošle sezone želja je bila da se izborimo za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, sada je cilj da osvojimo prve bodove. Imali smo šansu u Budimpešti, poveli smo protiv Ferencvaroša, ali nismo izdržali do kraja. Meč protiv Genka je nova prilika, iskreno se nadam u sjajnom ambijentu stadiona Dubočica – istakao je kapiten ČukaričkogMarko Docić.

Moraju Brđani biti svesni da ih u Leskovcu očekuje potpuno drugačija utakmica u poređenju sa prethodnom. Belgijski predstavnik, predvođen trenerom Vrankenom, zagovara i forsira totalni fudbal u pravom značenju tog pojma, sa ekipom u kojoj ima najmanje domaćih igrača.

Ukoliko priželjkuju pozitivan ishod, Brđani obavezno moraju da zaustave udarnu snagu protivnika, reprezentativca Gane – Džozefa Pejnstila. Brzonogi ofanzivac, nadaren neverovatnim fizičkim predispozicijama, pokazao se kao pretnja za mnogo bogatije i kvalitetnije evropske timove. U tandemu sa korpulentnim, 197 cm visokim, Arokodareom, biće ogromno iskušenje za defanzivnu liniju tima sa Banovog brda.

Duša Vrankenove ekipe, Patrik Hrošovski, deluje iza ofanzivne linije i već petu uzastopnu sezonu zadužen je za kreaciju igre, uz podršku izdanka Genkovog omladinskog pogona Brajana Hejnena.

Sam dolazak belgijskog velikana u “srpski Mančester” predstavlja fudbalski praznik za jug naše zemlje, Navijači Čukaričkog, kao i ljubitelji domaćeg fudbala, do ulaznica mogu doći onlajn narudžbinom, ali i posetom prodajnih mesta na blagajnama stadiona “Dubočica” i stadiona na Banovom brdu.

FOTO – SCREENSHOT