ČUKARIČKI OPROSTIO PROPUSTE ZAJEDNICI SUPERLIGAŠA I NASTAVIĆE PREKINUTI MEČ SA PARTIZANOM

(17.4.2023) – Prekinuta utakmica Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana biće nastavljena.

To je epilog razgovora koji su vođeni prethodnih dana, a rezultirali su saopštenjem koje su potpisali potpredsednik FSS Branislav Nedimović i predsednik Čukaričkog Dragan Obradović.

-Želeći da fudbal pobedi nasilje, sportski duh nadvlada administrativni model postupanja, održani su brojni razgovori prethodnih dana između Dragana Obradovića vlasnika Čukaričkog iz Beograda i potpredsednika FSS-a Branislava Nedimovića, a u cilju prevazilaženja haotičnih scena na meču ovog kluba sa FK Partizan.

Konstatovano je sledeće:

1. Da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo od strane navijača FK Partizan i da je jedino ono razlog za prekid utakmice.

2. Da su se organi reda maksimalno angažovali i da njihovim činjenjem su zaštićeni životi i zdravlje svih na stadionu.

3. Da je na osnovu gotovo svih činjenica FK Čukarički mogao za „zelenim stolom” da dobije ovaj meč.

Ali…

U cilju zaštite srpskog fudbala i nebacanja ljage na fudbalsko prvenstvo, sagovornici poštujući institucije Zajednice superligaša i prvoligaša, predlažu sledeće:

1. Da Direktor takmičenja poštuje sve propise i lično preduzme mere zasnovane na aktima.

2. Da se u terminu kada ovlašćeno lice to odredi nastavi prekinuti meč.

3. Da svaki sličan prestup se „drakonski“ kazni, a sve u cilju zaštite takmičenja.

Potpredsednik FSS se ovim putem zahvaljuje FK Čukarički iz Beograda na zaštiti integriteta Superlige iako su bili u prilici da administrativnim putem reše meč u svoju korist.

Na ovaj način štitimo regularnost srpskog fudbala i svih njegovih aktera u godini kada se naša reprezentacija bori posle 24 godine da ode na Evropsko prvenstvo, a srpski klubovi poput Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog, Partizana, Vojvodine i ostalih bore da naš fudbal po prvi put u novijoj istoriji ima više učesnika u grupnim fazama. Regularnost, fudbal i Srbija na prvom mestu! – stoji u saopštenju.

Dakle, Čukarički je praktično spasao šampionat, jer bez obzira koliko to deluje kao fraza, predsednik Obradović sve ove godine zaista maksimalno vodi računa o srpskom fudbalu.

Utakmica bi trebalo da bude odigrana u četvrtak, u zavisnosti od termina na Arena sportu, a treba očekivati oštre kazne za klubove. Čukarički kao domaćin bi mogao da bude kažnjen sa bar jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, a Partizan će sigurno do kraja prvenstva kao domaćin igrati bez publike, uz verovatno neka ograničenja i na gostovanjima. To spašava crno-bele od novih problema, trenutno, jer će se tematika aktuelizovati sa novim šampionatom.

I još jedna informacija. Kako prenosi Sportski žurnal, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je saslušan David V. (24) zbog sumnje da je 11. aprila nasrnuo na policijske službenike prilikom pražnjenja tribine stadiona na fudbalskoj utakmici između Čukaričkog i Partizana, koja je prekinuta.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Davidu V. se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Kako Tanjug saznaje, osumnjičeni je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Senke”. Osuđivan je i ranije, a trenutno je na uslovnoj kazni zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

FOTO – SCREENSHOT
IZVOR – MERIDIAN SPORT, SPORTSKI ŽURNAL, TANJUG