POSLE TRI GODINE PAUZE ODRŽAN DEČIJI MARATON

(17.4.2023) – U beogradskom Zoološkom vrtu, posle tri godine pauze, održan je 27. Dexy co Dečiji maraton.

Dušan Slavković iz vrtića Sveta Petka trčao je brže od ostalih i trijumfovao sa vremenom 35 sekundi, čime je izjednačio dosadašnji rekord staze oko slonare.

Na korak iza njega stao je Aleksa Spasojević iz vrtića Duga, а treće mesto pripalo je Kalini Radosavljević iz vrtića Lunja. Titula Super Puža, namenjena poslednje plasiranom učesniku finala, pripala je Uni Nedaković iz vrtića Dragan Laković.

Nepokolebljiv utisak je da je Dečiji maraton nedostajao Beograđanima, jer je veliki broj posetioca došao da podrži najtalentovanije trkače predškolskog uzrasta. Kompletno renovirana staza oko slonare bila je pravi sportski centar Beograda ove subote, a građani srpske prestonice uživali su u fantastičnoj zabavi i istinskim šampionima.

Posetioci beogradskog Zoološkog vrta uživali su u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacionih trka nadmetali su se u veoma uzbudljivom finalu. Finalisti Dečijeg maratona, koji će ujedno biti promoteri 36. Beogradskog maratona, koji nas očekuje narednog vikenda su: Aleksa Spasojević, Una Nedaković; Boris Spasić, Luka Stanković, Iva Đuričić, Dušan Slavković, Mila Mitić, Lazar Velimirović, Filip Poledica, Ognjen Bogdanović, Kalina Radosavljević i Stefan Dejanović.

Pre 30 godina istrčana je prva trka Dečijeg maratona. Nakon 30 godina zadržan je isti duh, istinske i pravične borbe pravih malih šampiona. Njih 170 danas imalo je privilegiju da osete stazu oko slonare i to u konkurenciji skoro 20.000 mališana koji su učestvovali u pretkvalifikacijama. Danas šampioni na stazi dugoj 230 metara, a sutra možda osvajaju kilometre velikog Beogradskog maratona. Možda prvi susret naših ’’Karl Luiseva’’ i Beogradskog maratona biće u nedelju 23. aprila jer će upravo učesnici Dečijeg maratona biti promoteri najveće trke koju srpska prestonica ima.

FOTO – BEOGRADSKI MARATON