PARTIZAN SIGURAN PROTIV ZADRA

(17.4.2023) – Zadar je dočekao ekipu Partizana u okviru 26. kola ABA lige i bio poražen rezultatom 88:78.

Bolje su u meč ušli izabranici Željka Obradovića. Ledej, Trifunović i Lesor napravili su, a potom i održavali prednost. Na drugoj strani crno-beli su potpuno isključili iz igre prvog aduta domaćih Luku Božića i kontrolisali tempo igre na obe strane. Imao je Zadar malu seriju u završnici prvog dela igre, ali je Panter uspešno odbio nalet rivala.

U nastavku igre pored pomenutog trojca u igru se uključio sjajni Egzum, kao i Naneli koji je u više navrata bio precizan van linije 6,75. Na drugoj strani Zadar se mučio da postigne poene i oni su mahom dolazili sa linije penala.

Partizan je do kraja poluvremena sačuvao veliku prednost i sa velikim vođstvom otišao na odmor.

Treba pomenuti i sjajan učinak Jama Madara koji se možda nije video toliko u statistici, ali je bio sjajan na oba kraja terena, pre svega u odbrani.

Bolje je ušao Zadar u nastavak igre i napravio seriju od 7:0. Međutim, Panter je ubrzo pronašao svoj šuterski ritam i sa tri trojke ponovo odlepio Partizan na veliku razliku.

Nije se predavao domaći sastav koji je pojačao odbranu u završnici deonice, dok je na drugoj strani uspeo da realizuje svoje napade čime je prišao na minus devet pred početak poslednje deonice.

Tokom poslednje deonice pokušavao je Zadar u nekoliko navrata ponovo da pripreti Partizanu, ali je Naneli ponovo bio na visini zadatka u prelomnim trenucima meča i rešio pitanje pobednika.

Najbolji kod pobednika bili su Naneli sa 18 poena, 15 je dodao Panter, Egzum je stao na 13 poena, kao i Lesor koji je na to dodao i pet skokova, Trifunović je upisao poen manje uz tri skoka.

U poraženoj ekipi zapažene role imali su Dejvis sa 22 poena i osam skokova, Božić je stao na 13 poena uz isti broj skokova i devet asistencija, a isti poenterski učinak imali su Drežnjak i Lakić.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: KK ZADAR/ZVONKO KUCELIN