ČUKARIČKI POJAČAVA KONKURENCIJU NA BEKOVSKIM POZICIJAMA

(8.6.2024) – Čukarički je odlučio da u ovoj godini pojača konkurenciju na poziciji bekova.

U klub sa Banovog brda stigao je Miloš Cvetković, doskorašnji igrač TSC-a.

Ovaj iskusni fudbaler, rođen 1990. godine u Beogradu, igra podjednako dobro na pozicijama levog i desnog beka, a ima prilično veliko iskustvo igranja u Super ligi Srbije. poslednjih godina igra po desnoj strani.

Uz levu aut liniju stigao je senegalski defanzivac Hamadi Diop. Nastavili su belo-crni sjajnu saradnju sa Šarlotom, pa je nakon Brazilca Vinisijusa Mela na Banovo brdo stigao i mladi levi bek rođen 2002. godine.

Pre dolaska u MLS ligu Diop je nastupao za Klemson tajgerse, a neretko je igrao i za razvojni sastav Šarlota.

O novom pojačanju govorio je direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević.

– Poučeni primerom Mela, odlučili smo se da levog beka dovedemo iz MLS lige, takođe iz Šarlota, ekipe sa kojom imamo odličnu saradnju. Diop je već izvesno vreme proveo u Čukaričkom, tokom jesenjeg dela sezone, gde je odradio nekoliko treninga sa ekipom, na licu mesta smo se uverili u njegove kvalitete. Sada smo odlučili da ga angažujemo i da popunimo inače deficitarnu poziciju u timu.

U narednom periodu ćemo dovesti i „desetku“, završili smo veći deo posla sa ovim pojačanjem, očekujemo da se u narednih sedam dana pojavi na stadionu na Banovom brdu – kazao je prvi operativac Brđana.

FOTO – FK ČUKARIČKI