DEBAKL PROTIV NEMAČKE

(26.5.2024) – Muška seniorska reprezentacija Srbije trećim porazom je završila učešće na turniru prve sedmice VI Lige nacija 2024. u Rio de Žaneiru. Nemačka je večeras u Rio de Žaneiru pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:20 i 25:20, posle 70 minuta igre.

Očekivala se pobeda izabranika Igora Kolakovića, a time i poboljšanje broja bodova na rang listi FIVB, ali Nemačka je uspela da maksimalno porazi Srbiju i zabeležili prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija.

Srbiji preostaje da što pre zaboravi dešavanja u Brazilu i okrene se turnirima u Otavi i Ljubljani s nadom da će pobedama uspeti da stigne do željenog cilja – plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Seniori Srbije će iz Rio de Žaneira sutra (ponedeljak, 27. maj) ujutro po lokalnom, odnosno u 12.15 časova po našem vremenu, odleteti u Buenos Aires u Argentinu, a potom autobusom u 300 km udaljeni Rosario, gde će trenirati do polaska u Kanadu. Seniori Srbije će u Rosariju odigrati dve prijateljske utakmice protiv Argentine.

Druga sedmica će se odigrati od 4. do 9. juna, a Srbija će prvi meč u Otavi, u Kanadi odigrati u sredu, 5. juna od 22.30 časova po našem vremenu protiv Holandije. Srbija će drugu utakmicu odigrati u subotu, 8. juna od 2.00 časa po našem vremenu protiv SAD, a treću u protiv Argentine u nedelju, 9. juna od 2.00 časa po našem vremenu. Srbija će četvrti meč u Otavi odigrati protiv Kanade, domaćina turnira, u noći između nedelje, 9. juna i ponedeljka, 10. juna u ponoć. U Kanadi će još igrati i Italija, Francuska i Kuba.

Seniori Srbije tokom VI Lige nacija 2024. neće igrati protiv Francuske, Italije i Bugarske.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Interkontinentalni deo V Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna.

Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se u Lođu, u Poljskoj od 27. do 30. juna.

Na finalni turnir će se plasirati Poljska (domaćin) i još 7 najuspešnijih selekcija.

FOTO: OSS