ĐERE SE VRATIO IZ PONORA, ALI BEZ SNAGE ZA PREOKRET

(26.5.2024) – Srpski teniser Laslo Đere je poražen u prvom kolu Rolan Garosa posle nestvarnog meča koji je trajao pet sati i četiri minuta.

Od njega je bolji bio 83. igrač sveta, Danijel Altmajer, rezultatom 7:5, 6:4, 6:7 (6), 5:7, 7:6 (6).

Naš predstavnik je imao dva seta i brejk zaostatka, potom je u četvrtom periodu spasao jednu, a onda u odlučujućem još četiri meč lopte. Super taj- brejk je morao da odluči pobednika, bolje ga je otvorio Laslo, ali je Altmajer vezao pet poena zaredom i tako slomio rivala.

Obojica su bili sigurni na svom servisu na startu, ali je Altmajer uspeo da iskoristi prvu i jedinu brejk loptu u 11. gemu. Sredinom drugog perioda Laslo i Danijel su razmenili brejkove, jedan više je napravio Altmajer, koji je odoleo u nastavku drugog seta, spasao je tri brejk lopte i potom duplirao prednost u setovima.

Delovalo je da je sve gotovo, kada je Altmajer u devetom gemu trećeg seta napravio brejk, međutim, Đere se vratio u poslednjem trenutku, a onda u taj-brejku iskoristio treću set loptu.

Laslo je u četvrtom setu imao rani brejk prednosti, koji je u šestom gemu ispustio, da bi nova drama usledila u 10. maratonskom gemu, u kojem je Laci spasao i meč loptu. Kazna za Altmajera stigla je odmah u narednom gemu, kada je Đere napravio brejk i tako obezbedio odlučujući set.

Prvi udarac u petom periodu zadao je Đere i to u petom gemu, u kojem je propustio tri vezane, ali ne i četvrtu brejk loptu. Nije mnogo trajala Laslova prednost, pošto je Altmajer sjajnim napadima uspeo da iskoristi brejk loptu i tako produži ovaj maraton.

Super taj-brejk je jednostavno morao da odluči pobednika nešto pre 1.00 časa posle ponoći, a drugo kolo osigurao je Altmajer.