DECA U PANČEVU UŽIVALA NA BORKOVIĆEVOM ŠTANDU NA SAJMU SPORTA

(27.5.2024) – Danas je u sklopu manifestacije Evropska nedelja sporta u Pančevu održan Sajam sporta pod nazivom “Sajam sporta u gradu sporta”. Ova manifestacija je okupila veliki broj posetilaca, a posebnu pažnju je privukao štand najboljeg srpskog i Balkanskog automobiliste svih vremena, Dušana Borkovića, Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Pančeva.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde, u svom rodnom gradu Pančevu, i što imam priliku da učestvujem na ovom sjajno organizovanom Sajmu sporta. Pančevo se zaista razvija i napreduje iz godine u godinu, i ponosan sam što mogu da kažem da sam Pančevac. Posebno me raduje entuzijazam stotine dece koja su danas bila sa nama, učestvovala u sportskim aktivnostima i učila o bezbednosti u saobraćaju. U ovom sjajnom društvu sam napunio baterije za sledeću trku u FIA TCR Svetskom prvenstvu koja će biti u Americi 8. juna”, izjavio je naš šampion, Dušan Borković.

Na ovom štandu, mališani su imali priliku da se igraju na simulatoru trkačke vožnje, što je izazvalo veliko oduševljenje među najmlađima. Štand Dušana Borkovića posetili su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova , predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i Policija Pančeva. Ovi zvaničnici su mališanima prenosili važna znanja o bezbednosti u saobraćaju, uz posebno isticanje da ulica nije trkačka staza.

“Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je druženje sa Pažljivkom kako bi deca kroz igru učila o bezbednosti u saobraćaju. Cilj je veća bezbednost dece, da se osamostale u saobraćaju i da budu bezbedna na putu od škole do kuće. Agencija, uz podršku lokalnih samouprava i nadležnih organizacija, teži da ostvari Viziju 0 bez poginule dece do 2030.godine, kroz razne preventivno – edukativne kampanje, što će se nastaviti i u narednom periodu”, izjavio je direktor Agencije za Bezbednost Saobraćaja Republike Srbije, Branko Stamatović.

Ovaj događaj je pokazao koliko je važno edukovati najmlađe o pravilima bezbednosti u saobraćaju, ali i promovisati sport i zdrav način života.

FOTO: PR TIM BORKOVIĆ