ĐERONA I KUKIĆ JASNI-DO POBEDE NA KRILIMA DOMAĆE PUBLIKE

(7.3.2023) – Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da je cilj da selekcija nakon ove nedelje bude prva u kvalifikacionoj grupi, kao i da uz pomoć navijača zabeleži pobedu protiv Norveške.

“Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu. Tada smo izgubili sa tri gola razlike (28:31), ali vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren”, rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometaši Srbije dočekaće u četvrtak u novsadskom “Spensu” selekciju Norveške, u utakmici trećeg kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Norveška i Srbija imaju maksimalan učinak posle dva kola, dok su Slovačka i Finska bez bodova.

Rukometaš Lazar Kukić rekao je da igrači imaju veliku želju da ostvare dve pobde.

“Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske”, rekao je Kukić.

Utakmica između Srbije i Norveške igra se u četvrtak u 18.00.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE