DIVAC POSETIO FUDBALERE U LOS ANĐELESU

Vlade Divac, proslavljeni košarkaški as, obišao je trening centar fudbalske reprezentacije Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija pred duel sa SAD-om.

S obzirom na to da je tokom karijere branio boje Lejkersa i Sakramenta, nekadašnji centar naše košarkaške reprezentacije rešio je da se skući u Kaliforniji po završetku karijere. Ovom prilikom poželeo je Piksijevim izabranicima dobrodošlicu.

-Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak – obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom.

Bili ste mali kada je Vlade igrao košarku, ali verujte mi da je žario i palio pod obručima – rekao je svojim pulenima Piksi objasnivši o kakvoj legendi je reč.

Podsetio je Divac Stojkovića da se preko puta nalazi sportski objekat u kom je naš selektor napravio veliku uspeh.

-Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju – rekao je Divac.

Potom je poželeo puno sreće našim fudbalerima.

-Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat – rekao je Divac.

IZVOR I FOTO : FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE