DOBRI NASTUPI ĐOKOVIĆA I ĐEREA, FONJINI JAČI OD KECMANOVIĆA

(12.5.2023) – Laslo Đere savladao je 23. nosioca Mastersa u Rimu, Botika Van De Zandshulpa sa 2:0/6:2, 6:4.

Đere, 62. teniser sveta je potvrdio odmah u prvom setu da je veoma motivisan, pošto je osvojio taj deo igre posle 39 minuta, uzevši brejk rivalu za 2:1.

Potom je spasio tri brejk prilike u narednom gemu i tako demoralisao svog protivnika, da bi na kraju potvrdio dominaciju u prvom setu za 6:2.

U drugom setu je napravio brejk u sedmom gemu, poveo je 4:3, a onda još jednom spasio brejk priliku, da bi kasnije rutinski priveo meč kraju.

Novak Đoković savladao je Tomasa Ečeverija i plasirao se u treće kolo Mastersa – 2:0/7:6, 3:2.

Argentinac je odmah napravio brejk, Đoković se revanširao u šestom gemu pa je posle 6:6 usledio taj-brejk. Ečeveri je stigao do vođstva od 3:0, pa je Đoković uzvratio sa svoja tri sjajna servisa da bi prevagu stekao tek pri rezultati 5:5, kada je uzeo mini-brejk, a potom servirao za 1:0 (7:6 (7:5)).

Furiozno je počeo drugi set Đoković, odmah je uzeo brejk rivalu i potom ga potvrdio savršenim servisom – 2:0. Nije poklekao tu Ečeveri, odlično je igrao, ali je Novak ponovo ličio na sebe od prošle godine. Sjajno je servirao, bio odlučan na mreži, stigao do svog trećeg brejka na meču i potom završio sa 6:2.

Naš treći predstavnik Miomir Kecmanović je poražen od strane Fabija Fonjinija sa 2:0/6:3, 7:6.

Dva brejka u prvo setu bila su dovoljna za vođstvo domaćeg igrača, da bi u drugom setu Italijan bio staloženiji u taj-breku. U prošlom kolu Fonjini (130) je izbacio Mareja.

FOTO – TSS