DOBRIĆ I PETRUŠEV ZADOVOLJNI PRIPREMAMA

(15.8.2023) – Ognjen Dobrić Filip Petrušev su prošle sezone zajedno branili boje Crvene zvezde Meridianbet, ali su na kraju sezone napustili Mali Kalemegdan. Putevi su im se vrlo brzo ponovo ukrstili pa će zajedno sa ostalim reprezentativcima pokušati da ostvare što bolji plasman na Mundobasketu.

Dok čekamo da prvenstvo počne, očekuje nas prijateljski meč sa Portorikom u Štark Areni, koji je na programu u sredu od 18 časova.

-Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svetsko prvenstvo. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najlepše i igrati košarku kakvu želimo, ali treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili – rekao je Dobrić.

-Prve dve utakmice su bile zatvorene, druge dve su svi imali priliku da vide. I dalje se uigravamo, i dalje se upoznajemo jedni sa drugima i mislim da iz utakmice u utakmicu idemo nabolje. Ima stvari na kojima treba da radimo, ali smo zadovoljni postignutim do sada. Znamo dobro ekipu Portorika, igrali smo pre nekoliko godina sa njima u Beogradu, to je manje-više ista ekipa. Igraju dosta brzo kao i sve ostale ekipa iz Južne Amerike, znamo šta da očekujemo. Zavisi sve od nas, iskoristićemo tu utakmicu da se pripremimo za ono glavno što nam predstoji – istakao je Filip Petrušev.

Reprezentaciju je posetio i povređeni Vladimir Lučić. Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

FOTO – SCREENSHOT