STADION U BAČKOJ TOPOLI SPREMAN JE ZA ISTORIJSKI MEČ – TSC DOČEKUJE BRAGU

(15.8.2023) – Fudbaleri TSC-a će u okviru revanša ugostiti favorizovanu ekipu Brage, koja na sever Srbije donosi lepu zalihu, pošto je u Portugalu savladala ekipu Žarka Lazetića sa 3:0. Meč je na programu od 20 časova.

Upoznali su izabranici perspektivnog stručnjaka Evropu na grublji način, pokazala im je kako se greške surovo kažnjavaju, a u utorak uveče će imati priliku da pokažu kako su naučili lekciju iz popularnog Kamenoloma.

Kao što smo videli u prvom susretu, TSC je igrao otvoren fudbal, nije došao u Portugal da se brani i parkira autobus, te stoga isti princip možemo očekivati u Bačkoj Topoli. Najbitnije, igrači moraju da budu svesni da nemaju šta da izgube u ovom duelu, mogu samo da dobiju, a kako nas je najvažnija sporedna stvar na svetu naučila – čuda su moguća.

Ipak, Žarko Lazetić nije želeo da ih najavljuje, već od svojih momaka traži da pokažu ono za šta su se spremali i da dođu do pobede, koja bi im dala veliku injekciju samopouzdanja u izazovima koji ih čekaju na jesen u Ligi Evrope, ukoliko ne budu uspeli da izbace Bragu.

“Da sad ovde ne najavljujem neke rezultate, da ćemo napraviti čuda, dati ne znam koliko golova i ne primiti, proći dalje, bilo bi možda degutantno i malo neozbiljno s obzirom na rezultat. Ali da ćemo ići na pobedu i da učinimo nešto veliko, to je sigurno, jer ne smemo da zaboravimo da smo se godinu dana pripremali i pokušavali da uopšte dođemo na poziciju da igramo na ovom nivou. Pokušaćemo da poluvreme po poluvreme pobedimo, da se fokusiramo na trenutak koji dolazi, koji je istorijski za klub i za sve ovde u Bačkoj Topoli. Ambijent, pun stadion, nešto što će biti teško ponoviti. Da budemo dostojni onoga što smo uspeli da izborimo, da dostojno prezentujemo klub, tim i sve nas zajedno, da pokušamo da dođemo u poziciju da se borimo za nastavak”, rekao je Lazetić.

Ceo igrački kadar je na raspolaganju šefu stručnog štaba, verovatno su svi i te kako naoštreni da pokažu da je prvo poluvreme bilo posledica treme i neiskustva, a krila će im dodatno porasti uz podršku koju će imati sa tribina.

TSC nije uspeo da priredi senzaciju 2020. godine u neverovatnom meču sa Steauom, kada je klub sa severa Srbije sa dva igrača manje uspeo da odvede meč u penale, ali je rumunski predstavnik na kraju prošao dalje posle jedanaesteraca. Podsetimo, rezultat posle 120 minuta je glasio – 6:6.

Kvalifikacije za evropska takmičenja su prepuna iznenađenja, Ki Klaksvik sa Farskih ostrva je najbolji primer, te uz hrabru igru koju su prikazali u Portugalu i dodatnim iskustvom, vicešampion Srbije može da se nada nečemu velikom. Ko zna, možda ovoga puta mu se sreća osmehne i dodatno začini ovu čarobnu priču…

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: TWITTER/FK TSC