DOBRO PRVO I SLABIJE DRUGO POLUVREME RUKOMETAŠICA SRBIJE

(9.12.2023) – Uprkos dobrom izdanju u prvom poluvremenu, ženska seniorska reprezentacija Srbije poražena je rezultatom 31:21 od selekcije Nemačke u drugom meču glavne runde Svetskog prvenstva.

Na startu su na parket istrčale kapiten Radosavljević, Lazić, Jovović, Janjušević, Lovrić, Bojičić i po prvi put se od početka na golu našla Kubina Moli.

Mučile su se na startu obe ekipe sa realizacijom, a potom su uhvatile ritam i igralo se uglavnom gol za gol, bez prevelike razlike. Sjajno je svoju priliku koristila mlada golmanka Srbije Kubina Moli i ona je uz disciplinovanu odbranu bila najzaslužnija za egal poluvreme sa Nemicama. Tačku i konačan rezultat pre odlaska na pauzu 13:14 postavila je tek punoletna Dunja Radević prelepim pogotkom u poslednjim sekundama.

Držale su se Srpkinje i prvih 10 minuta drugog poluvremena, a potom je usledila potpuna dominacija favorizovanih Nemica. Napravile su seriju koja je, ispostaviće se, bila nedostižna za Srbiju. Zatražio je selektor Bregar tajm autu pri vođstvu Nemačke 22:16. Nakratko je to trglo rukometašice Srbije, postigle su pogodak Stamenić pa Jovović ali protivnički tim nije dozvolio ni nagoveštaj preokreta. Do kraja su igru kontrolisale Nemice i na kraju Srbiji nanele ubedljiv poraz sa 10 golova razlike.

U ostalim mečevima Japan – Rumunija 28:32 i Poljska – Danska 22:32.

Poslednji protivnik Srbiji u grupi biće selekcija Japana.

FOTO – RSS