Đoković izgubio u Beogradu!

Najbolji srpski i svetski teniser, Novak Đoković, neočekivano je izgubio polufinalni meč na “Serbia Open-u”. Od njega je bio bolji ruski teniser, Aslan Karacev. Rezultat je bio 2:1 za Rusa, po setovima 7:5, 4:6, 6:4. Iako je obznanio da je tokom meča imao odrađenih zdravstvenih problema, Đoković u tome nije tražio opravdanje za poraz, niti je želeo da umanji vrednost pobede Karaceva. Novak je nakon poraza izjavio sledeće:

” Ne znam, možda mi je falilo malo sreće u nekim trenicuma. Verovatno kad bih analizirao ceo meč da bih znao više, ovako, sve se svelo na udarac, dva. To je odlučilo pobednika na ovom nivou. To je sport, nekad prevagne na vašu stranu, nekad ne. Kad god je odigrao, bilo je to hrabro. Ja sam se borio, ali nivo igre sa moje strane je bio prilično loš. Nastavljam da radim. Krivo mi je što sam izgubio. Rolan Garos je cilj, nadam se da ću uspeti da vežem nekoliko mečeva do tada. Ne znam da li ću igrati u Beogradu na drugom turniru. Želeo bih da igram, potrudiću se da budem tu.”

Sin Stefan kao podrška?

” Prvi put da je odgledao ceo meč. Nisam uspeo da pobedim, ali tu je bila cela porodica, roditelji, braća… Ovakvi mečevi mnogo bole, ali mi je drago što sam imao svu porodicu uz mene. Deluje da je sin uživao, ali završnica nije bila idealna.”