ĐOKOVIĆ O TROFEJU VIMBLDONA: ZAGRLITE GA, POLJUBITE GA

(30.6.2023) – Novak Đoković spremno očekuje još jedan Vimbldon.

Sedmostruki osvajač ovog turnira je drugi nosilac i pokušaće da peti put uzastopno podigne trofej namenjen pobedniku.

Đoković je u Londonu imao priliku da razgovara sa novinarom jutarnjeg programa BBC, Džonom Votsonom.

Ovim povodom je rekao:

Ovo je najunikatniji teniski turnir na svetu. Verovatno velika većina igrača sanja o tome da ga osvoji, o ovom citatu i izlasku na Centralni teren. Nema osećaja kao što je taj u našem sportu. Zaista je nešto posebno. Pogledajte taj trofej, to je sveti gral tenisa“, rekao je Đoković.

Votson ga je pitao da li može da se dogodi da pehar ove godine opet bude u njegovim rukama.

Svakako da neće biti jednostavno, ali bio sam veoma srećan da držim ovaj trofej mnogo puta tokom karijere. Potežak je, ali nema veze! Samo se topite od sreće kada je u vašim rukama“.

Upitan je i da li je trofej ranije mogao da ponese sa sobom kući.

Ne, samo napravite par fotografija, ‘popričate sa njim’, poljubite ga, zagrlite i vratite nazad. I dobijete repliku da je ponesete kući“, dodao je Novak, a na pitanje, koliko ih ima, nije se dao zbuniti.

Imam ih sedam“.

Sedam, samo sedam“, nasmejao se novinar BBC. I to nije bilo sve. Novak je upitan i da li se sada kada ima 23 grend slema oseća kao najbolji igrač svih vremena, takozvani GOAT. “To je dobar način da se postavi pitanje, ali ne dozvoljavam sebi da se nazivam GOAT-om jer osećam da bi to bio znak nepoštovanja prema starijim generacijama igrača koji su nam utabali put. To što sam deo istorije je nešto što me duboko intrigira, inspiriše i motiviše. Naravno da sam uzbuđen što sam osvojio taj 23 grend slem u Parizu“. Votson je video Novakov video sa grickanjem trave, pa je šaljivo pitao da li je više gladan za titulama ili travom? “Oboje! Obožavam je, ovo je najukusnija trava koju sam ikad probao. Tradicija grickanja počela je kada sam prvi put pobedio 2011. godine, nisam znao šta bih drugo mogao da uradim u tom trenutku sreće. Rekao sam sebi, možda bih mogao da uzmem malo trave i probam je. Postala je mala tradicija, radio sam to svaki put kad sam osvojio Vimbldon, tako da se nadam da ću je okusiti ponovo“, zaključio je šampion Vimbldona.

Vimbldon počinje 3. a zavrava se 16. jula.

IZVOR: B92