SRBIJA POBEDILA NEMAČKU, 39 POENA TIJANE BOŠKOVIĆ

(30.6.2023) – Ženska seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je drugi trijumf na turniru III sedmice V Lige nacija 2023. u Suvonu i napravila važan korak ka Finalnom turniru. Srbija je danas u svom drugom meču u Koreji savladala Nemačku sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:16 i 30:28, posle 107 minuta igre.

Srbija je nošena fantastičnom Tijanom Bošković slomila otpor Nemačke za izuzetno važnu pobedu vrednu 3 boda. Najbolja igračica sveta je osvojila 39 poena uz procenat od 69 odsto uspešnosti, što je podatak za divljenje i poštovanje.

Naravno, mora se reći da su sve reprezentativke Srbije dale svoj puni doprinos pobedi, koja ostavlja izabranice Đovanija Gvidetija u trci za Arlington i Finalni turnir Lige nacija.

Srbija je superiorno dobila prvi i treći set, u drugom je došlo do opuštanja u finišu, da bi potom prava snaga svetskih prvakinja bila viđena u završnici četvrtog seta u kome su preokrenule rezultat i stigle do željenog cilja.

Dominikanska Republika će biti treći protivnik Srbiji u Suvonu sutra (subota, 1. jul) od 3.30 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.

Seniorke Srbije će četvrti meč odigrati protiv Bugarske u nedelju, 2. jula od 3.30 časova po našem vremenu.

Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

IZVOR/FOTO: ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE