FK RADNIK OBJAVIO SAOPŠTENJE POVODOM “SLUČAJA KOLUBARA”

(30.6.2023) – Povodom “Slučaja Kolubara” koji je aktuelan za srpsku fudbalsku javnost od kraja sezone 2022/23 i medijskih spekulacija koje ruše ime i reputaciju FK Radnik primorani smo da izdamo zvanično saopštenje.

FK Radnik je nepravedno doveden u vezu sa pomenutim “Slučajem Kolubara”, te i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno želimo da istaknemo da naš fudbalski klub nije ni u kakvom smislu povezan sa sporom između Fudbalskog saveza Srbije i FK Kolubara iz Lazarevca. Šteta koja se medijskim natpisima i linčom nanosi našem klubu je nemerljiva. Neistine priče kojima smo izloženi direktno slabe FK Radnik i pregovaračku poziciju prilikom ugovoranja transfera, ruše motivaciju igrača koji su deo kluba, kao i želju sponzora da podrže Radnik, a sve navedeno je od krucijalnog značaja za nastavak neometanog funkcionisanja.

FK Radnik želi da instat stavi tačku na neistinite spekulacije koje se tiču takmičenja u kojem ćemo nastupati naredne sezone 2023/24. Naš klub je obezbedio mesto među 16 najboljih ekipa Srbije kroz mečeve baraža i eliminaciju FK Grafičar, te smo se na pošten način i po svim propozicijama izborili da budemo deo srpske fudbalske elite i ravnopravan učesnik Superlige Srbije.

FK Radnik se već godinama može pohvaliti sjajnom reputacijom, kao i rezultatima do kojih smo dolazili kroz marljiv rad i odgovorno poslovanje kluba. Ozbiljne medijske neistine kojih smo svedoci konkretno prete da naruše ugled kluba, a pošto je FK Radnik već 9 godina redovan učesnik Superlige Srbije bez ijedne mrlje, želimo da zaustavimo nepravdu koja nam je već učinjena i donela veliki broj problema.

Ne sumnjamo u rad Fudbalskog saveza Srbije, njegove akte, propise i procedure. Uvereni smo da će čelni ljudi našeg fudbala na najbolji mogući način i u interesu srpskog fudbala doneti najpravedniju odluku.

FK Radnik još jednom apeluje na stritkno izostavljanje imena kluba pri pominjanju “Slučaja Kolubara”, kako bi smo u narednom periodu mogli neometano da obavljamo pripreme za sezonu 2023/24 sve sa jednim ciljem koji nas krasi već godinama, a to je da se pošteno borimo na terenu i radimo na boljitku srpskog fudbala.

IZVOR/FOTO: FK RADNIK