ĐOKOVIĆ UZ DOSTA MUKA PROŠAO U TREĆE KOLO AO

(17.1.2024) – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad domaćim teniserom Aleksejem Popirinom. U maratonskom meču koji je trajao više od tri sata desetostruki šampion u Melburnu slavio je 3:1 (6:3, 4:6, 7:6, 6:3).

prvi reket sveta krenuo je oštro i sigurnim prvim setom prelomljenim brejkom u osmom gemu došao do prednosti. Novak je “lomio”  protivnika, ali Popirin se se nije dao lako slomiti. Popirin se potpuno razigrao i od starta drugog seta pogađao vinere, servirao izuzetno i bio agresivan na servis Đokovića.

Uspeo je da ga osvoji već u četvrtom gemu i kada je potvrdio brejk već je imao 4:1. Ubrzo i 5:2. Novak je pokazao reaakciju i mentalitet baš kada nije imao gde. Uzvratio je brejkom i stigao do 5:4, ali ponovo je doživeo pad. Nešto slabije servise Popirin je iskoristio, napao i sjajnim lob udarcem završio drugi set u svoju korist.

Treći set je bio ključan. Popirin je prvi servirao i konstantno bio u prednosti, a Đoković je uvek pratio i bez većih poteškoća uvek stizao do izjednačenja. Dolazimo do 10. gema kada se Đoković susreo sa tri vezane, a potom i četvrtom set loptom. I sve ih je spasao! Odveo je set u taj- brejk i rešio ga u svom stilu – serijom od 2:2 do 5:2, te je taj jedan mini- brejk bio dovoljan za osvajanje trećeg seta.

Tu je meč prelomljen, pošto je Popirin za nijansu posustao, a Đoković se rasprčao, ali i razigrao. Novim brejkom je slomio Australijanca i u osmom gemu imai tri vezane meč-lopte. Popirin je to spasao poslednjim trzajmia, ali u narednom nije mogao ništa i najbolji igrač sveta je rutinski priveo meč kraju.