ĐORĐE PETROVIĆ I ZVANIČNO U ČELSIJU

(26.8.2023) – Srpski golman Đorđe Petrović je novi čuvar mreže Čelsija.

Doskorašnji golman Nju Ingland revolušna, nakon lekarskih pregleda, potpisao je ugovor na sedam godina sa londonskim timom.

“Sastao sam se sa trenerima u hotelu pre utakmice protiv Lutona – rekli su mi sve što sam želeo da čujem. Takođe imaću priliku da napredujem kao igrač”.

Kako prenosi Meridian sport, od transfera Petrovića koji iznosi 16 miliona evra Čukarički će zaraditi ozbiljan novac. Klubu sleduje 15% od transfera (2,4 miliona evra) kao i oko 540 hiljada evra od FIFA solidarnosti – ukupno oko 3 miliona evra.

Đorđe Petrović je sa Čukaričkim bio omladinski prvak Srbije, bio je na pozajmici u IMT-u, da bio potom branio 78 puta za prvi tim Brđana. U MLS-u je bio sjajan, branio je penale i često ostajao nesavladan (klinšit varijanta poznata igračima Fantazija) i prošle sezone je izabran u ol-star tim. Prelazak u Premijer ligu govori o njegovom nesumnjivom kvalitetu, a vrednost transfera je ogromna kada su srpski igrači u pitanju. O golmanima da ne pričamo, pošto je dosadašnji rekord držao Rajković koga je Majorka iz Francuske dovela za 5 miliona evra.