Đorđević: “Partizan je izuzetna ekipa”

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova igraju prvi meč top 16 faze Evrokupa. U Beograd stiže italijanski Virtus, predvođen Aleksandrom Đorđevićem, Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem.

Iako je tek prvi u top 16 fazi, duel u Štark areni ima izuzetnu važnost. Italijanski stručnjak na klupi srpskog tima svestan je snage Virtusa.

“Ima tu mnogo priča Virtus – Partizan: Danilović, Sale (Đorđević)… Najteži rival do sada. Fantastično igraju, imaju najboljeg igrača Evrope, sa Evroligom, ne bez Evrolige. Igraju timski, a u timu imaju dva igrača koja naprave prednost (Marković uz Teodosića). Ja bih dodao i Vimsa, koji je super napadač. Visoki igrači Gambel i Hanter su kompletno drugačiji, ali obojica rade dobar posao za tim.” – rekao je trener Partizana, Andrea Trinkijeri na poslednjem treningu pred meč sa Virtsom.

Bivši srpski selektor ističe važnost meča u Beogradu.

“Ovo je sigurno najvažnija utakmica u ovoj fazi za nas. Partizan je klub i ekipa koja raste i koji čak i svojim finansijskim moćima pokazuje da hoće korak napred ka Evroligi. Svesni smo toga, znamo da će biti teško. Oni su izvanredna, atletska ekipa, imaju dosta igrača koji znaju mnogo sa loptom.” – izjavio trener Virtusa, Aleksandar Đorđević za www.soskanal.net .

Košarkaši oba kluba očekuju sjajnu atmosferu na tribinama. Bivši reprezentativac Srbje, Stefan Marković zna šta očekuje njegovu ekipu.

Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe. Mislim, samo koliko igrača dovode, pročitao sam da su sad doveli još jednog na poziciji četiri-pet. Sve to govori o tome da žele da idu do kraja u ovom takmičenju jer ono sigurno donosi dva mesta u Evroligi. Fokus je ekipa da kroz ovo takmičenje izbore plasman u Evroligu. Znam šta predstavlja Partizan, znam kakvu atmosferu očekujemo”.

Utakmica u Beogradu igra se večeras od 20.00 časova.

Pripremio: Miroslav Nackov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *