Dragutin Topić: “O deci brinem kao o ćerkama”

Veliki  šampion Dragutin Topić odlučio je da atletsku penziju iskoristi za brigu o talentovanoj deci  Srbije. Tim povodom  ekipa www.soskanal.net  posetila je atletsku školu  višestrukog učesnika Olimpijskih igara.Srpskog šampiona zatekli smo upravo u ulici Olimpijskih igara u beogradskom  naselju  Žarkovo. Poslednjih 7 godina Dragutin Topić, zajedno sa saradnicima prenosi sportske veštine najmlađoj populaciji. Misiju nastavlja i u 2020.godini.

“ Radimo školu atletike Top Džamp i u mlađim kategorijama imamo već zapažene rezultate. Ja volim decu i o svakom brinem kao o našim ćerkama.” – rekao je Dragutin Topić , sada u ulozi atletskog trenera.

Dakle, Topić o svakom detetu brine kao o svojim ćerkama. I to nije samo floskula. I na ovom treningu vredno radi Dragutinova i Biljanina starija naslednica.

“ Lepo mi je ovde. Znači mi podrška roditelja i nadam se da sam nešto nasledila od njih.” – nakratko je prekinula trening ćerka velikih atletskih  šampiona Biljane i Dragutina Topića. I ostali članovi kluba uživaju u svakodnevnom radu sa Topićem.

„ Topić je nešto sasvim posebno. Tako je različit od ostalih. Uživam na svakom treningu.” – dodao je mladi Aleksa Kangrga.

Na kraju susreta Topić obećava da će nastaviti misiju brige o deci i razvijanje njihovih talenata i u 2020.godini.

Pripremio: Miroslav Nackov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *