ĐOVANI GVIDETI SAOPŠTIO SPISAK ODBOJKAŠICA

(11.6.2024) – Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti saopštio je spisak od 16 odbojkašica koje putuju na pripreme.

Pred sutrašnji put na Kopaonik gde će obaviti bazični deo priprema za Olimpijske igre, Gvideti je naglasio da postoji mogućnost da se još neko priključi pripremama za Olimpijske igre u Parizu, po povratku selekcije koja ove sedmice igra u Japanu na turniru treće sedmice Lige nacija 2024.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Drča i Slađana Mirković

Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica
Libera: Silvija Popović i Aleksandra Jegdić

Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić

Primači: Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac

U sastavima reprezentacija na Olimpijskim igrama će biti po 12 igračica. FIVB je saopštio da je nakon dogovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom omogućio, prvi put u istoriji, da se na spisak za Olimpijske igre uvrsti 13. odbojkašica, koja može zameniti igračicu iz medicinskih razloga.

FIVB je objavio da će 13. reprezentativka moći da trenira sa selekcijom i da prisustvuje utakmicama, ali neće biti smeštena u Olimpijskom selu, osim ukoliko Nacionalni olimpijski komitet ne pruži dodatnu podršku i pronađe adekvatno rešenje. Više informacija se očekuje u narednom periodu.

FOTO: OSS