RADOMIR DRAŠOVIĆ PREŠAO U RADNIČKI

(11.6.2024) – U kragujevačkom Radničkom ovog leta odjekuju zvučna pojačanja, a novo u nizu je još jedan reprezentativac, Radomir Drašović, koji stiže iz redova najvećeg rivala, Novog Beograda.

Tokom tri sezone pod kapicom Novobeograđana, Drašović je dva puta igrao finale i jednom polufinale Lige šampiona. Osvojio je dve Regionalne lige, tri titule prvaka Srbije i jedan Kup. Karijeru je započeo u Singidunumu, nastavio u Crvenoj zvezdi, pa po dve godine proveo u Partizanu, italijanskom Sport menadžmentu i mađarskom Solnoku. Ima zavidno iskustvo u međunarodnim takmičenjima. Sa Italijanima je igrao finale Kupa Evrope, 2018. godine, a to takmičenje osvojio je tri sezone kasnije sa Mađarima, sa kojima ima i šampionsku titulu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 120 utakmica i postigao 131 pogodak.

Posle saigrača iz srpskog nacionalnog tima sa kojima se priprema za Olimpijske igre, Strahinje Rašovića i Radoslava Filipovića, ovaj dvadesetsedmogodišnji bek je treći reprezentativac koji je u aktuelnom prelaznom roku pojačao Radnički.

– Generalno, dopao mi se ceo projekat Radničkog koji su mi predstavili trener Uroš Stevanović i direktor Jugoslav Vasović. Klupske i moje lične ambicije se poklapaju, a igranje sa domaćim saigračima iz reprezentacije, velikim šampionima, su dodatan razlog mog dolaska u Kragujevac. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju – rekao je Drašović.

Kroz direktne duele sa Kragujevčanima, Drašović je mogao da se uveri o kakvoj se ekipi radi.

– Poslednje tri godine igrao sam za Novi Beograd i mogu slobodno da kažem da nam je Radnički bio najveća prepreka za postizanje ciljeva. Igrali su na zavidnom nivou, krasili su ih dobar timski duh i agresivnost po kojima su prepoznatljivi u čitavoj Evropi. To mi se jako dopada i svakako je nešto što treba da zadržimo – dodao je Drašović.

Radnički će i ove sezone igrati na četiri fronta, domaćoj Super ligi i Kupu, Jadranskoj ligi, dok će u Evropi startovati iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Još je rano pričati. Ambicije su svakako na najvišem nivou u domaćim takmičenjima i Regionalnoj ligi, a ukoliko budemo dostigli ono što treba i za evropska takmičenja, ne libim se da kažem da ćemo dati sve od sebe da napadnemo i evropski trofej. Dugogodišnji projekat je da se osvoji Liga šampiona i nadam se da ćemo u tome uspeti – zaključio je Drašović.

FOTO – SPD RADNIČKI