DRAGAN ŽARKOVIĆ VODI NOVI PAZAR PROTIV TSC- a

(1.4.2024) – Кako Novi Pazar još nije odlučio ko će naslediti Igora Matića gotovo je izvesno da će ekipu sutra u duelu sa TSC-om voditi Dragan Žarković.

Privremeni šef struke u klub je stigao prošlog leta na preporuku bivšeg saigrača Envera Alivodića zajedno sa trenerom Sinišom Dobrašinovićem, koga do tada nije poznavao.

Po njegovom odlasku ostao je i u Matićevom stručnom štabu. Žarković je bio igrač Novog Pazara u sezoni 2012/13. upisavši 10 prvenstvenih utakmica. Po rastanku od Matića ostao je jedini trener u klubu i iz tog razloga na vreme je uputio poziv bivšem klupskom drugu Irfanu Vusljaninu, trenutno pomoćnom treneru u omladinskom sastavu plavo–belih, da mu pomogne na utakmici sa TSC-om.

– Budem li na klupi asistiraće mi Vusljanin. Izuzetno ga cenim kao igrača i ličnost, na moj poziv bez razmišljanja je potvrdno odgovorio. Ne znam koliko je realno da ostanem i posle TSC-a. Najiskrenije, ne razmišljam o tome. Znam samo da želim da pomognem, hoću i odgovornost. Кao neko kome je malo ko pomogao kroz karijeru dobro razumem šta to tačno znači. Mogu da uradim taktiku, pričam sa igračima, i u toj ulozi sa zaista dobro osećam, a i za sve ovo vreme momci su me sjajno prihvatili, kao i ja njih – rekao je Žarković.

Dragan Žarković je vlasnik UEFA A licence i kao prvi trener može da vodi ekipu na dve takmičarske utakmice.