ŠAMPIONSKE TITULE IZ BEOGRADSKE ARENE OTIŠLE NA SVE STRANE SRBIJE

(1.4.2024) – Blizu 250 mladih strelaca iz cele Srbije okupilo se u Beogradskoj areni, pod čijim krovom je prvi put održano streljačko takmičenje.

U maloj, trenažnoj sali jedne od najvećih sportskih dvorana u Evropi održano je Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u „B“ programu (kadetski i mlađejuniorski uzrast).

Šampionat je pokazao da se streljački talenti rađaju i razvijaju širom naše zemlje. Na programu su bila takmičenja u osam kategorija, a samo jedan klub je osvojio dve zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Učestvovali su strelci iz 43 kluba.

Dva nova šampiona države dobio je Novi Beograd-Ušće, organizator takmičenja.

Prvo zlato novobeogradskom klubu donela je Iva Radošević. Kao osma ušla je u finale takmičenja puškom za mlađe juniorke, ali na kraju borbu za medalje završila na prvom mestu sa pola kruga prednosti ispred imenjakinje Ive Rakonjac (Pančevo), koja je nedavno osvojila bronzu na seniorskom prvenstvu države. Ekipnu titulu u ovoj kategoriji osvojile su omladinke „Čika Mate“.

Novobeograđanka Kristina Pejović je izborila prvo mesto u nadmetanju kadetkinja pištoljem i povela domaći klub ka ekipnom trijumfu.

U takmičenju mlađih juniora puškom dominirali su talenti družine „Dragan Jevtić Škepo“. Prvo su ubedljivo trijumfovali u ekipnoj konkurenciji, a potom odneli sve tri pojedinačne medalje. Pobedio je David Aćimović, koji je u završnici prestigao Stefana Agovića, najboljeg u kvalifikacijama. Pojedinačno zlato puškom u konkurenciji kadeta pripalo je Tomi Erdeiju (Novi Sad), a šampionski pehar u ekipnom nadmetanju sastavu Smedereva.

Lazarevačka Kolubara je postala ekipni šampion puškom za kadetkinje, a timskom uspehu je najviše doprinela Emilija Stevanović, pobednica u pojedinačnom nadmetanju.

Uroš Gajić (Niš 1881) je ubedljivo trijumfovao u nadmetanju pištoljem za mlađe juniore, dok je najprecizniji kadet bio Lazar Stojanovski („Aleksa Dejović“). Takmičari Pančeva 1813 su prigrlili obe ekipne titule prvaka države pištoljem u muškoj konkurenciji.

U poslednjem finalu dana – pištoljem za mlađe juniorke, zlatu se, sa velikom prednošću ispred rivalki, radovala Tea Mikec (Policajac), a najbolju ekipu imala je užička družina
„Aleksa Dejović“.

O ujednačenosti konkurencije u mlađim kategorijama u našoj zemlji govori i podatak da niko od strelaca koji su pre dve nedelje osvajali zlatne medalje na finalu Kupa Srbije u B programu u Novom Sadu nije došao do šampionske titule u Areni. Promotor takmičenja bila je naša proslavljena reprezentativka Andrea Arsović, a šampionat je otvorio Bojan Bovan, predsednik SO Novi Beograd.

FOTO: SSS