DRUGI DAN TAKMIČENJA NA EP U RIMU – ELZAN BIBIĆ ŠESTI U EVROPI

(9.6.2024) – Rezultati naših atlertičara drugog dana EP u Rimu.

Ivana Ilić je trčala u kvalifikacijama na 100 metara. Nažalost, nije se plasirala u polufinale, zauzevši 6. mesto u svojoj grupi sa vremenom 11.62 sekundi.
Ivana će imati novu priliku da se pokaže u kvalifikacijama na 200 metara, koje su na programu 10. juna od 10:35h.

– Iskreno rezultatom nisam zadovoljna, ali s obzirom da je ovo moje prvo EP baš
sam imala veliku tremu. U zagrevanju je sve bilo odlično, ali eto, jednostavno nisam uspela da se smirim i baš sam bila napeta. Ovo mi je jedna lekcija za buduća prvenstva, drago mi je što sam uspela da budem među najboljim sprinterkama Evrope, tako da stvarno ovo je jedna lekcija. Zahvalila bih se Srpskom atletskom savezu, AK Partizan i mom treneru Emiru Bekriću, rekla je Ivana.

Boško Kijanović je trčao u kvalifikacijama na 400 metara. Nažalost, nije uspeo da se plasira u polufinale, zauzevši 6. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi vremenom
od 46.39 sekundi.

Maja Ćirić trčala je u kvalifikacijama na 400 metara. Postigla je vreme od 59.62
sekundi i zauzela 5. mesto u svojoj grupi. Nažalost, ovaj rezultat nije bio dovoljan za plasman u polufinale.

Naš skakač udalj, Strahinja Jovančević, doživeo je povredu zadnje lože tokom finala na Evropskom prvenstvu u Rimu. U prvoj seriji je zabeležio daljinu od 7.62 metara, nakon čega više nije mogao da nastavi takmičenje. Na kraju, Strahinja je zauzeo 10. mesto u finalu.

Naš trkač na 5000 metara, Elzan Bibić, ostvario je najbolji rezultat do sada za našu zemlju na Evropskom prvenstvu, zauzevši 6. mesto. Elzan se borio do samog kraja u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je uspeo da postigne rezultat od 13:24,54. Ovaj izvanredan rezultat je značajan korak za srpsku atletiku, a Elzan je postavio novi standard za buduće generacije sportista.

“Zadovoljan sam trkom i ostvarenim rezultatom. Došao sam ovde sa vremenom kao 16, 17, takmičar , a ipak sam završio kao šesti, što je zaista izvanredno. Mislim da je ovo bila možda najjača trka ikada na 5000 metara na evropskim prvenstvima. Ovo je pokazatelj da se mogu uvrstiti među najbolje u Evropi i svetu. Hvala svima na podršci i radujem se budućim izazovima”, rekao je Bibić.