DUŠAN LAJOVIĆ U FINALU SRPSKA OPENA PROTIV ANDREJA RUBLJOVA

(22.4.2023) – Dušan Lajović savladao je Miomira Kecmanovića u okviru polufinala Srpska Opena sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:4) u setovima i tako zakazao duel sa Andrejom Rubljovim.

Srpski teniseri odigrali su jedan jako neizvestan meč.

Koliko je meč bio ujednačen svedoči i razmena brejkova sredinom prvog seta. Međutim, više koncentracije u nastavku meča imao je Kecmanović koji je u završnici seta oduzeo rivalu servis i poveo sa 5:4.

U sledećem gemu Kecmanović je bio dovoljno pribran i poveo sa 1:0 u setovima.

Lajović je bolje ušao u drugi set i ekspresno poveo sa 2:0 u gemovima. Nije ovo poljuljalo njegovog današnjeg rivala koji je uspeo da uzvrati brejk u trećem gemu i vrati se rezultatski u meč.

Baš kao i u prvom setu Kecmanović je bio bolji u prelomnim trenucima i napravio brejk za još jedno vođstvo od 5:4. Za razliku od prvog seta Lajović se nije predavao i uspeo je da ostane u životu i izjednači na 5:5.

Neizvesnost je trajala do kraja drugog seta koji je ušao u taj-brejk.

Na samom startu prednost je ostvario Lajović i poveo sa 3:0. Uspeo je Kecmanović da uhvati priključak u završnici taj-brejka, ali ne i da preokrene rezultat. Na semaforu je sada pisalo 1:1 u setovima.

Uzbuđenja su se prenela i na treći set koji je startovao razmenom brejkova. Kao bolji izašao je Lajović koji je imao prednost od 2:1 u gemovima.

Tokom ovog perioda igre bili smo svedoci verovatno poena turnira, da sudija nije rešio da se poen ponovi. Zbog ove odluke u šoku su ostali i sami igrači.

Čuvao je dugo Lajović gem prednosti, da bi Kecmanović uspeo da poravna rezultat u završnici meča na 4:4. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pa je Dušan uspeo da uzvrati brejk već u sledećem gemu za vođstvo od 5:4.

U narednom gemu Lajović je potvrdio brejk prednosti i nakon velikog preokreta savladao Kecmanovića sa 2:1 u setovima.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: SRPSKA OPEN