DVA PUTA BOJOVIĆ ZA TRI BODA NAPRETKA

(27.10.2023) – Fudbaleri kruševačkog Napretka zabeležili su izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak, i to na gostovanju u Zapadnoj Srbiji. U premijernom meču 12. kola Super lige Srbije, popularni “Čarapani” su u Ivanjici savladali domaći Javor sa 2:0 (2:0).

Cel priča oko pobednika rešena je u prvih 20 minuta zahvaljujući rekorderu među strelcima u srpskom fudbalu, Milanu Bojoviću. Iskusni napadač je svoj prvi pogodak postigao u 11. minutu, kada je iskoristio odličan pas Đekovića. Čuvar mreže domaćih, Manojlović, pobono je vadio loptu iz gola u 19. minutu. Ovoga puta Zličić prigrava Bojovića, kojem je to bio čak 103. pogodak karijere u Super ligi Srbije. Sigurno ne i poslednji.

Tako je sportski direktor Kruševljana, Marko Docić, privremeni trener nakon odlaska Dragana Perišića, uspešno debitovao za treću pobedu Napretka ove godine i proboj na trenutnu deobu 11. pozicije. S druge strane Ivanjičani nisu imali snage da stignu makar do remija, jer su od 32. minut ostali čak i sa igračem manje. Bio je ovo njihov drugi poraz u nizu, posle gubitka bodova od Crvene zvezde u prethodnom kolu.

FOTO: FK NAPREDAK