DŽONATAN BOLINGI SE PROBUDIO IZ VEŠTAČKE KOME

(29.9.2023) – Trener Vojvodine Ranko Popović otkrio je u razgovoru sa novinarima da se napadač te ekipe Džonatan Bolingi probudio iz veštački indukovane kome.

Posle utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, a po povratku je prijavio da se loše oseća.

Odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, a zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege.

“Hvala Bogu i hvala divnim ljudima u čijim je rukama bio, što su učinili sve da njegovo stanje ide ka boljem. Probuđen je iz veštačke kome, još uvek se polako budi i nije potpuno svestan, ali je skinut sa aparata i počeo je samostalno da diše. Teško stanje je krenulo na bolje a sa stručne strane kompletnu informaciju daće lekari”, izjavio je Popović.

Popović se nakon toga osvrnuo na predstojeći meč protiv IMT- a.

Što se tiče utakmice sa IMT-om, i ovaj put hoću da se manje bavimo protivnikom i da se mi pitamo. Naravno, treba da posvetimo pažnju i da pružimo poštovanje našem rivalu, jer su izuzetno mlada i poletna ekipa i nezgodna ukoliko im se dozvoli da imaju reč na terenu. Ako mi budemo na našem nivou, u šta verujemo po svemu onome što radimo poslednjih nedelja, onda sam siguran da će oni imati problema sa nama. Takođe, moram da istaknem da smo se mi na drugačiji način pripremali ove nedelje, jer nismo znali kada i gde ćemo igrati. Trebalo je danas da igramo protiv Voždovca, na kraju kao što se zna došlo je do pomeranja, ali to neće biti alibi, već jednostavno nismo stigli da radimo stvari koje smo hteli. Od utakmice očekujem kao i od svake da izađemo na teren i pokažemo da smo igrači Vojvodine, odnosom prema dresu i igrama na terenu”, zaključio je Popović.

Meč sa “traktoristima” je na programu u petak od 18.30 na “Karađorđu”.

FOTO: FK VOJVODINA