EFES PRVAK EVROPE!

Košarkaši turskog Anadolu Efesa su osvojili Evroligu u košarci. Oni su, u finalu ovog takmičenja, pobedili Barselonu. Rezultat je bio 86:81, po četvrtinama (15:22; 24:14; 26:22; 21:23). Najefikasniji u redovima pobednika iz Istambula su bili Vasilije Micić sa 25 poena i 5 asistencija. Pored njega su se istakli Amerikanac Šejn Larkin sa 21 i Turčin Sertač Šanli sa 12 postignutih poena. Sa druge strane, kod poraženih, bolji od ostalih su bili Kori Higins sa 23, Kajl Kjurik sa 18 i Brendon Dejvis sa 17 poena.

Naš košarkaški reprezentativac, koji je nedavno proglašen za najkorisnijeg igrača ligaškog dela Evrolige, Vasilije Micić je bio najbolji igrač svog tima, kako u polufinalnom meču protiv moskovskog CSKA, tako i u finalu protiv Barselone. Na taj način je doveo Efes do “krova Evrope” ali je proglašen i za najboljeg košarkaša završenog fajnal – fora.

Podsetimo, ovo je Anadolu Efesu prva titula klubskog evropskog prvaka u košarci, samim tim i prva osvojena Evroliga u njihovoj klubskoj istoriji.