ĐOKOVIĆ osvojio “BELGRADE OPEN”

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, osvojio je “Belgrade open”, turnir iz serije 250. On je u finalnom meču pobedio slovačkog tenisera Aleksa Molčana. Rezultat je bio 2:0 za srpskog igrača, po setovima 6:4, 6:3. Đoković je svestan da je osvajanjem ovog turnira napravio dobar uvod za iskušenja koja ga čekaju na Roland Garosu, koji on namerava da osvoji, a koji počinje već sledeće nedelje. S tim u vezi Novak je, nakon završenog finala za srpske medije, rekao sledeće:

” Igranje pred domaćom publikom i osvajanje titule je sjajan osećaj i daje mi samopouzdanje pred Pariz. Ushićen sam načinom igre, zadovoljan sam na terenu, dobro sam udarao lopticu. Spreman sam, Pariz mi je jedan od najvećih ciljeva sezone i želim da ga započnem na najbolji mogući način. Igranje pre publikom i ta energija je ono što sam želeo, a osvajanje trofeja je najbolji način za pripremu pred Pariz. Osećam da sam od Rima bolje udarao lopticu, bolje koristio teren, kretao se. Rim i Beograd su mi bitni za samouverenost i pripremu za Rolan Garos. Igrao sam finale u Rimu, u Beogradu sam osvojio turnir, spreman sam i motivisan.”

Vimbldon?

” Vimbldon mi je uvek u mislima. Kad smo prošle godine čuli da neće biti održan, bili smo tužni. Jedno od najlepših sećanja mi je osvajanje turnira 2019. godine pobedom u finalu protiv Federera. Celog života sam maštao da ga osvojim. Sada mi je sva energija usmerena ka Parizu, a nadam se da ću u Londonu i Parizu igrati najbolje što mogu”.”

Podsetimo, ovo je Đokoviću bila 83. osvojena titula u profesionalnoj karijeri iz 119 odigranih finala.