FUDBALERKE SPARTAKA NA PUTU KA LIGI ŠAMPIONA

(10.9.2023) – Fudbalerke Spartaka osvojile su kvalifikacioni turnir u Danskoj i plasirale se u drugo kolo Lige šampiona posle pobede nad finskim KUPS-om 2:1.

Pre početka mini turnira domaćin HB Køge je važio za favorita, ali nakon pobede finske ekipe nad Dankinjama porasle su i ambicije Subotičanki koje su deklasirale Ki Klaksvik sa 7:0.

Već u trećoj minuti KuPS izvodi aut sa desne strane, a lopta je ubačena skoro do peterca. Prosto da čovek ne poveruje da se to može videti u ženskom fudbalu. U gužvi koja se stvorila pred golom najsnalažljivija je bila Aino Kröger koja je iz neposredne blizine poslala loptu u Spartakovu mrežu kraj nemoćne Jefimije Škandro.

Vođstvo Finkinja trajalo je svega 8 minuta, a proslavila se Doris Boaduwaa koja je u gužvi u šesnaestercu primila loptu i poslala je u mrežu za 1:1.

U 63. minuti Ann Makenzi Langdok šalje loptu do Doris Boaduwaa koja se odlično snalazi pred golom i donosi prednost od 2:1 za Spartak.

Fudbalerke subotičkog Spartaka su tako prokrčile sebi put u viši takmičarski rang, u rundu 2, Lige šampiona za dame i ostvarile istorijski rezultat za klub i veliki uspeh na promociji grada čiji naziv je u imenu kluba – Spartak Subotica. Subotičanke su plasmanom među 22 najbolje ženske ekipe Evrope, praktično postale deo evropske fudbalske elite, a 15. septembar je dan kada će se u kući fudbala u Nionu održati žreb za narednu rundu.

FOTO – FK SPARTAK