ODBOJKAŠI SRBIJE U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA

(10.9.2023) – Plava četa Igora Kolakovića se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Češkom 3:0 (25:21, 26:24, 25:21).

Češka ume da bude veoma nezgodna i baš takvu selekciju smo savladali maksimalnim rezultatom, a povređeni Uroš Kovačević po prvi put je dobio šansu da zaigra na turniru i upisao je samo jedan poen.

Srbija je kontrolisala ceo meč i odlično igrala u prvom set. Prelomni trenutak je bio kada smo se odvojili na 16:10 i kasnije stigli do 1:0.

Druga deonica je bila daleko neizvesnija. Nije uspevala Srbija nikako da napravi prednost igrom u polju. Imali smo i devet grešaka, ali ključne poteze su napravili Aleksandar Atanasijević koji nam je doneo prednost od 25:24, da bi na servis Češke i posle njihovog napada Marko Podrašćanin izblokirao rivale za ogromnu radost srpskog tima i 2:0.

Treći set je dosta ličio na prvi. Rano je Srbija stekla opipljiviju prednost (9:6). Vratili su se Česi, no Kolakovićeva četa je pred finiš utakmice imala plus tri (20:17). Sigurno su Orlovi odigrali u samoj završnici i na kraju ostvarili željenih 3:0.

U redovima Srbije su najefikasniji bili Aleksandar Atanasijević sa 14 poena i Pavle Perić koji je dodao 13. Dobar je bio i Miran Kujundžić sa devet poena.

Kod Češke su se istakli Josef Polak, Marek Sotola i Jan Galabov sa po devet poena.

U ostalim mečevima osmine finala Hrvatska – Rumunija 2:3, Francuska – Bugarska 3:0, Slovenija – Turska 3:2, Ukrajina – Portugalija 3:0, Italija – S. Makedonija 3:0, Holandija – Nemačka 3:2 i Belgija – Poljska 1:3.

U utorak uveče Srbija dočekuje Poljsku Nikle Grbića u četvrtfinalu.

FOTO – SCREENSHOT YOUTUBE