GVARDIOLA SE ZBOG BERNARDA NALJUTIO NA HALANDA

(12.8.2023) – Erling Haland nastavio je tamo gde je stao prošle sezone. Norveški napadač bio je dvostruki strelac u pobedi Mančester sitija nad Barnlijem od 3:0, sjajnim golovima u 4. i 36. minutu, ali to nije bilo dovoljno da zadovolji ni njega, a ni Pepa Gvardiolu.

U završnim minutima prvog poluvremena Haland je ušao je u sukob sa Bernardom Silvom. Norvežanin je želeo loptu u prostor, ali je Portugalac odlučio da proigra ostale saigrače.

Ovaj sukob je iznervirao Đosepa Gvardiolu koji je prišao Halandu pre ulaska u tunel i počeo da ga kritikuje. Katalonac se bukvalno unosio u lice Norvežaninu tokom izlaska sa terena i cela situacija je izgledala prilično neprijatno. Čitavo pridikovanje ispratio je kamerman, čiju je kameru trener Sitija u naletu emocija odgurnuo.

Nakon meča španski strateg je otkrio oko čega je nastala rasprava.

On stalno želi da se lopta dodaje njemu i samo njemu. Stalno želi da ga se proigrava u prostor. Erling je hteo loptu, ali Bernardo je napravio dobru odluku. Postigao je dva gola, verujem da je srećan”, rekao je Gvardiola.

Kasnije se povodom ove situacije oglasio i napadač Manečester sitija.

“Pokušavam da budem fokusiran svaki dan i uvek ističem da je zadovoljstvo raditi s Pepom. Moram da nastavim da se razvijam jer sam i dalje mlad. Mislim da ne postoji trener od kojeg je bolje učiti. Incident se dogodio nakon poslednje akcije u poluvremenu jer sam se malo naljutio na Bernarda Silvu zato što mi nije dodao, pa se Pep naljutio na mene”, rekao je Haland.

Situacija je jasna. Igra Mančester sitija koju forsira Gvardiola puna je pasova. To besomučno dodavanje znači kontrolu lopte, ubija protivnički ekipu koja se samo pomera na terenu, maksimalno smara gledaoce i nervira špiceve tipa Haland koji su uglavnom van igre. Naravno da je ljutnju Halanda na Bernarda Gvardiola shvatio lično, jer je to njegov stil igre. Isto tako ne treba da iznenađuje ukoliko Norvežanin ode na kraju sezone ukoliko mu dosadi ovakva koncepcija. A po njegovoj reakciji vidi se da mu je već dosadila.