HRABRE RUKOMETAŠICE PORAŽENE NA STARTU EP

(1.12.2023) – Najbolje srpske rukometašice poražene su od Danske koja je, uz Švedsku i Norvešku, koorganizator Svetskog prvenstva, rezultatom 25:21 (10:12).

Na našem golu briljirala je Marija Čolić sa deset odbrana, fenomenalno je branila pokušaje Dankinja, međutim u poslednjih pet minuta je bila “usamljena”, kada se i igra naših devojaka raspala. Do 55. minuta Bregarove izabranice vodile su 20:19, Dankinje su bile nervozne ali i silno motivisane da ne dozvole iznenađenje pred svojom publikom – serijom 6:1 potukle su Srbiju.

O igri naših devojaka protiv favorizovane, trofejne selekcije najbolje svedoči podatak da rivalu nije dozvolila prelazak u vođstvo sve do pomenutih, kobnih poslednjih pet minuta. Do tada, gledali smo razigranu partiju Srbije, čvrstu u oba pravca koja je sa protokom vremena unosial nervozu u tabor Dankinja. Bilo je i tri gola prednosti na našoj strani u dva navrata, dva gola prednosti “na snazi” je bilo gotovo čitavo drugo poluvreme međutim nisu izdržale naše devojke i nalet rivala i čudan sudijski kriterijum.

Najefikasnije u našem timu bile su Radosavljević sa pet golova, svih pet iz igre, Laništanin sa pet, svih pet iz sedmerca, i Jovović sa četiri.

Izabranice Uroša Bregara za dva dana igraće protiv Rumunki gde će tražiti važne bodove za drugu fazu takmičenja.