HRVATI GRADE KAMP FUDBALSKOG SAVEZA

(3.7.2023) – Vlada Republike Hrvatske donela je sredinom maja odluku o poklonu državnog zemljišta u Velikoj Gorici, na kojem će biti izgrađen kamp Hrvatskog fudbalskog saveza. Sad je između vlade i HNS-a potpisan sporazum o poklonu zemljišta, a potpisali su ga potpredsednik Vlade Branko Bačić i predsednik HNS-a Marijan Kustić. Na prigodnoj svečanosti prisutan je bio i predsednik Vlade Andrej Plenković.

-Fudbalski kamp težnja je Saveza već 20 godina, kao dobra ostavština posle ove generacije. Siguran sam da ćemo i dalje sve uveseljavati, tu će trenirati svi reprezentativni uzrasti, a tu će se preseliti i deo Saveza. Nadam se da ćemo imati još bolje sportske rezultate i da ćemo se veseliti. Idemo u nove pobede – rekao je Kustić.

-Rešili smo svu dokumentaciju oko lokacije za budući kamp. 1450 klubova sa 126.000 igrača i igračica govore o tome koliko je ovo važno za Hrvatsku. Privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U toku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo rešili imovinsko-pravne odnose, oni idu u dobrom pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona – dodao je Bačić.

-Vlada je darovala zemljište, a kamp će biti i za druge sportove i sportiste. Ulaganja u obnovu infrastrukture idu dalje sa obnovom Maksimira i Poljuda. Ovaj kamp biće baza. Radimo ga u saradnji s FIFA-om i UEFA-om, hvala Zvoni Bobanu i Aleksandru Čeferinu na tome. Sva ta sredstva pomoći će budućim generacijama da rade u boljim uslovima na koje su mnogi od naših fudbalera navikli u Europi – rekao je Plenković.